Veganská paštika aneb fazolová pomazánka
A je to tady.. další recept.. samozřejmě jak je u mě zvykem, existuje spousta variací – sama to udělám pokaždé jinak. 😀 Takže je jen na vás jak moc dobrá tato pomazánka bude 🙂
Suroviny:
- fazole – buď v plechovce, nebo mražené
- tofu
- cibule
- sójovka
- rostlinné mléko
- lahůdkové droždí, uzená paprika, sůl, pepř, sušený česnek
Postup:
Poznámka: pokud máte fazole v plechovce, nemusí se vůbec dávat na pánev. Stačí je slít – vodu nechat bokem, je dobrá na ředění při mixování, pomazánka je pak nadýchyná. Tofu se s cibulkou opéká na pánvi pro lepší chuť. Já k tomu pak přihazuju na pánev i fazole, jelikož je mívám zmražené ve velkém – aby se rozehřály.
- nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na pánvi
- přihodíme fazole a tofu, okořeníme paprikou, sójovkou a opečeme
- necháme trochu vychladnout, poté rozmixujeme tyčovým mixérem
- přidáme lahůdkové droždí, sušený česnek, sůl a pepř dle potřeby
- rostlinná mléka si vyrábím své a přidávám je pro jemnost (občas udělám variantu s kečupem, nebo s rajčatovou omáčkou a přidávám je při smažení)
- záleží jen na vás, do jaké chuti si pomazánku naladíte, můžete přidat i bylinky
HOTOVO <3