Veganská paštika!

Veganská paštika aneb fazolová pomazánka

A je to tady.. další recept.. samozřejmě jak je u mě zvykem, existuje spousta variací – sama to udělám pokaždé jinak. 😀 Takže je jen na vás jak moc dobrá tato pomazánka bude 🙂

Suroviny:

  • fazole – buď v plechovce, nebo mražené
  • tofu
  • cibule
  • sójovka
  • rostlinné mléko
  • lahůdkové droždí, uzená paprika, sůl, pepř, sušený česnek

Postup:

Poznámka: pokud máte fazole v plechovce, nemusí se vůbec dávat na pánev. Stačí je slít – vodu nechat bokem, je dobrá na ředění při mixování, pomazánka je pak nadýchyná. Tofu se s cibulkou opéká na pánvi pro lepší chuť. Já k tomu pak přihazuju na pánev i fazole, jelikož je mívám zmražené ve velkém – aby se rozehřály.

  1. nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na pánvi
  2. přihodíme fazole a tofu, okořeníme paprikou, sójovkou a opečeme
  3. necháme trochu vychladnout, poté rozmixujeme tyčovým mixérem
  4. přidáme lahůdkové droždí, sušený česnek, sůl a pepř dle potřeby
  5. rostlinná mléka si vyrábím své a přidávám je pro jemnost (občas udělám variantu s kečupem, nebo s rajčatovou omáčkou a přidávám je při smažení)
  6. záleží jen na vás, do jaké chuti si pomazánku naladíte, můžete přidat i bylinky

HOTOVO <3