Kešu omáčka
Za poslední roky je to ta nejvíc žádaná a oblíbená omáčka v rodině. Samu o sobě ji připravujeme k těstovinám, bramborům, do salátů, jako žampionovou omáčku a dají se s ní dělat i zapečené recepty. Prostě vše co vás napadne!
Recept je velmi rychlý a jednoduchý, vyplatí se mít kešu vždy po ruce.
Suroviny:
- hromada salátu
- těstoviny dle volby
- 1 tofu
- 1/2 cup kešu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky sojové omáčky
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- 1/2 lžičky černé soli
- 1 a půl portobella
- mražená kukuřice
- 1 cibule
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Umyjeme a nakrájíme salát.
- Kešu namočíme na 15 min do horké vody.
- Cibulku nakrájíme, na olivovém oleji opražíme
- Přidáme nakrájené tofu a osmažíme.
- Přidáme nakrájené portobello a kukuřici, necháme pod pokličkou změknout.
- Kešu rozmixujeme s 1/2 šálku vody, přidáme vše od česneku po sůl a ještě mixujeme. Přidáme další 1 šálek vody a promixujeme.
- Směs na pánvi zalijeme rozmixovanou směsí.
- Přidáme vodu dle hustoty, max 1/2 šálku.
- Necháme zhoustnout a podáváme. Mňam!