Krekry z čočkové mouky

Čočkové chipsy

Zdravá varianta klasických chipsů. Mají vysoký obsah bílkovin a jsou krásně křupavé.

Suroviny:

  • 250g mouky z červené čočky
  • 2 pl máku a drcených chia semínek
  • ½ čl uzené papriky
  • ½ čl sušené bylinky
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 – 250 ml teplé vody

Postup:

  1. v míse smícháme všechny suché ingredience
  2. přidáme zbytek ingrediencí
  3. vypracujeme tuhé těsto
  4. těsto splácneme a vyválíme na velký tenký plát mezi pečícími papíry
  5. kráječem na pizzu nakrájíme těsto na proužky a proužky pak rozdělíme na kratčí kousky
  6. smotáme a dáváme přímo na plech
  7. pečeme 10-13 minut

→ Můžete si je vychutnat například s krémovým sýrem z tofu.

→ dělala jsem podobně i velmi povedené cizrnové nachos!